Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Belföldi hírek

A kormányzat stratégiai partnernek tekinti a szakmai kamarákat

2014. March 27. 20:37
A kormányzat stratégiai partnernek tekinti a szakmai kamarákat

Ha a választó polgárok minket tüntetnek ki a bizalmukkal, abban az esetben stratégiai partnerségi megállapodást kívánunk kötni a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségével - mondta Dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének közgyűlésén.

 

Dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének közgyűlésén

 


A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége (MSZKSZ) soron következő Közgyűlésére 2014. március 27-én a Magyar Könyvvizsgálói Kamarában került sor. A közgyűlésen a kölcsönös partnerségi szándékot jelentették be a szövetség és a kormány képviselői.

 

Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége, Közgyűlés

 

A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége (MSZKSZ) soron következő Közgyűlésére 2014. március 27-én a Magyar Könyvvizsgálói Kamarában került sorEgy kormányzatnak - ha józan ésszel gondolkozik, - nagyon nagy szüksége van a szakmai kamarákr. A közjót szolgálják ugyanis a kamarák, és a kormány is. Ha valahol egy jogállami demokráciát építünk, amely az emberek jólétét kívánja megalapozni, akkor igen is szükség van a kamarák működésére a folyamatos szakmai párbeszéd, és a szakmai színvonal emelése okán - mondta Rétvári Bence a közgyűlésen, ahol kifejezte abbéli szándékát, hogy ha a választó polgárok őket tüntetik ki a bizalmukkal, akkor a jövőben is stratégiai partnerként tekintenek a Szövetségre. 

 

 

Interjú Dr. Rétvári Bencével, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárával

 Dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára interjújában kifejtette: Értelemszerű, hogy a kormánynak folyamatos párbeszédben kell lenni a különböző kamarákkal, és az őket tömörítő szövetséggel is, hiszen szakértői véleményükkel a jogalkotásba is be tudnak kapcsolódni.

 

Dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára,

 

Dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára interjút adott a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének közgyűlésén

 Azért volt fontos a mai találkozó, mert beszélhettünk arról, hogy milyen fontos a partnerség kormányzat és a kamarák szövetsége között. Ha a Fidesz-KDNP-nek lehetősége nyílik arra, hogy az áprilisi választások után is folytassa a kormányzást, abban az esetben stratégiai partnerségi megállapodást kívánunk kötni a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségével, hogy ezzel is javítsuk a jogalkotás színvonalát - erősítette meg a KIM államtitkára.

A partnerségi megállapodást tehát a választásokat követő felálló kormánnyal feltehetően április-május hófolyamán fogja megkötni a Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége.

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu