Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

A kormánymegbízottak megsürgethetik a kiemelt jelentőségű beruházások ügyét

2012. September 10. 11:14
A kormánymegbízottak megsürgethetik a kiemelt jelentőségű beruházások ügyét
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter és Szabó Erika államtitkár a hétfői ülésen a parlament elé terjesztett egy törvénymódosítási javaslatot a kormánymegbízottakkal kapcsolatban.
A javaslat szerint soron kívüli feladatvégzésre vagy mulasztás pótlására utasíthatnák a jövőben a kormánymegbízottak az eljáró hatóságok vezetőit a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások ügyében.

Navracsics Tibor

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nevéhez is fűződik a beadvány

 


Egy beruházás kiemeltté nyilvánítása azért lényeges, mert ilyenkor a kérelmeket soron kívül kell elbírálni, az ügyintézési határidő pedig legfeljebb két hónap, sőt bizonyos esetekben ennél is rövidebb.

A két indítványozó szerint a kormánymegbízottak az önálló szabályozó szervek, az autonóm államigazgatási szervek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a rendvédelmi szervek vezetői esetében nem lennének jogosultak utasítást adni.

Dr. Szabó Erika

Dr. Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár

 


Szabó Erika korábban Tarnai Richárd kormánymegbízottal közös sajtótájékoztatóján szintén beszélt a kormánymegbízottak hatásköréről, mégpedig a járások végleges kialakítása kapcsán. Október 15-ig meg kell ugyanis kötni a megállapodásokat a járási hivatalok és a települések között – emelte ki a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár; hozzátéve: ha még sincs megállapodás november 15-éig, akkor a kormánymegbízottnak kell döntenie, mégpedig azért, hogy a vitás ügyek mihamarabb bíróság elé kerülhessenek, és január 1-el beindulhasson a járási rendszer.


MTI/MCOnet

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu