Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

A kormányablakoknál 2500 hivatalos ügyet lehet majd intézni

2012. August 30. 07:32
A kormányablakoknál 2500 hivatalos ügyet lehet majd intézni
A Kossuth Rádió reggeli műsorában a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Szabó Erika elmondta: az önkormányzati választás évében kérheti egy település, hogy másik járáshoz tartozzon.

Az államigazgatási feladatok fele kerül át januártól a járási hivatalokhoz, a másik fele a jegyzőnél marad, a hatásköröket ellátó munkatársakat és a munkaeszközöket felmérték - nyilatkozta az államtitkár.

Szabó Erika elmondta: az okmányirodák jelenleg egytucatnyi hivatalos ügyet intéznek, a kormányablakoknál viszont 2500-at lehet majd intézni. Ehhez megfelelő infrastruktúrát kell kiépíteni, és gondoskodni kell arról is, hogy a kormányablakoknál képzett munkatársak dolgozzanak magas színvonalon – hangsúlyozta.


Szabó Erika,

Szabó Erika, a területi közigazgatásért felelős államtitkár a kormányablakok kialakításáról nyilatkozott


2011. január 3-án - az egyablakos ügyintézési rendszer kialakításának első állomásaként - az ország 29 pontján megnyíltak a kormányhivatalok integrált ügyfélszolgálati irodái, a Kormányablakok. Az ügyfélszolgálati irodák 29 ügykörrel indultak, kiemelt feladatuk, hogy az államigazgatási ügyekben teljes körű tájékoztatás nyújtsanak az ügyfelek részére. A Kormányablakokban 300 jól képzett, ügyfélszolgálati vizsgát tett kormánytisztviselő dolgozik. Az irodák ügyfélbarát nyitvatartással, munkanapokon reggel 8 óra és 20 óra között várják az ügyeiket intézni kívánó állampolgárokat.

A kormány tervei szerint 2013-ra létrejön a járási rendszer Magyarországon, így az év végére a járási székhelyeken is létrejönnek a Kormányablakok. Célkitűzés, hogy az egyablakos ügyintézés lehetősége minél több állampolgár életét könnyítse meg, ezért folyamatosan bővül nemcsak az ügykörök, hanem a Kormányablakok helyszíneinek száma is.

Forrás: fidesz.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu