Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

A kormány újragondolja az államadósság finanszírozását, a letelepedési kötvény feltételeit

2016. October 29. 07:00
A kormány újragondolja az államadósság finanszírozását, a letelepedési kötvény feltételeit

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kifejtette, hogy azt szeretnék, ha érdemben hozzá lehetne nyúlni a letelepedési kötvény kondícióihoz, illetve a megváltozott körülmények miatt az év végén az államadósság finanszírozásának filozófiáját is újragondolja a kormányzat.

A letelepedési kötvény is azon papírok közé tartozik amelyik körül jelentősen megváltoztak a feltételek, így azokat újra kell értékelni. Azt szeretnék elérni, hogy változzon a letelepedési kötvény kamata, mert a mostani piaci kamatoktól eltér, és ez a magyar állam szempontjából drágább finanszírozásnak minősül. A kormány azt is el akarja érni, hogy a költségei is jelentősen csökkenjenek.

 

letelepedési kötvény

Eddig egymilliárd euró bevétel folyt be a letelepedési kötvényekből

 

Elmondta, álláspontjuk szerint meg kell várni egy újabb hitelminősítői véleményt, mert lehet, hogy erre az eszközre a jelenlegi formájában nincs szükség, de nem lehet kizárni a lehetőséget, hogy a jövőben esetleg újból szükség lesz rá. "Ha a következő időszakban nem is használjuk a mostani formájában, érdemes a fegyvertárban tartani, érdemes azon eszközök között tartani, amelyek a finanszírozásban szerepet játszhatnak" - mondta Varga Mihály.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu