Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.01. - kedd, Elza napja van.

Belföldi hírek

A kormány újabb Megyei Jogú Várossal, Debrecennel kötött együttműködést

2015. május 19. 10:37
A kormány újabb Megyei Jogú Várossal, Debrecennel kötött együttműködést

A Modern Városok Program keretében Orbám Viktor miniszterelnök minden Megyei Jogú Városba ellátogat, hogy a helyi fejlesztésekről egyeztessen. Május 18-án Debrecen polgármesterével írt alá együttműködési megállapodást a jövőbeni beruházásokkal kapcsoaltban.

 

A kormány sikertörténetként tekint Debrecenre

 


Orbán Viktor kitért a vidéki városok fontosságára is. Elmondta, az ország gazdasági teljesítményének nagyobb része innen érkezik, valamint itt él és dolgozik a magyar emberek több mint fele. A kormány kistérségekben gondolkodik, és 35-40 kistérség van komoly bajban, a Modern városok program azonban őket is segíti, hiszen a sikeres nagyvárosokra építve a leszakadt térségeket könnyebb felzárkóztatni - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint Debrecen sokat tehet hozzá Magyarország sikeréhez, de az országnak is sikeresnek kell lennie ahhoz, hogy a cívisváros meg tudja tenni a következő nagy fejlődési lépést.

 

Orbán Viktor miniszterelnök és Papp László, Debrecen polgármestere

 

Orbán Viktor miniszterelnök és Papp László, Debrecen polgármestere együttműködési megállapodást ír alá


A dokumentumban innovációs fejlesztésről, ipari park kialakításáról, közlekedési beruházásokról, a Nagyerdő turisztikai fejlesztéséről és egy angol nyelvű alap- és középfokú oktatási központot kialakításáról is szó esik.   A kormányfő szerint azt kell elérni, hogy a megyeszékhely Magyarország legnagyobb vagy legalább egyik innovációs központjává váljon. Mint mondta, Győr, Kecskemét, Szombathely és Székesfehérvár már mutatott fejlődési alternatívát, amit érdemes követnie Debrecennek is.


MTI/Fidesz/MCOnet


 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu