Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

A kormány új gazdasági modelljének része a keleti nyitás politikája is

2012. July 18. 05:37
A kormány új gazdasági modelljének része a keleti nyitás politikája is
Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökségével  tárgyalt július 17-én, ahol kijelentette: "Végig fogom vinni ezt a munkahelyvédelmi akciótervet!".


A kormány egy új gazdasági rendszert épít fel, és ezt most már a gazdasági élet szereplői is érzékelik – mondta Orbán Viktor.

Bár a magyar gazdaság még nincs olyan állapotban - folytatta -, hogy "a mellünket verve" lehetne hivatkozni a kormány újításainak nyugati átvételére, de "kellő szerénységgel" rögzíthető: a magyar gazdaságpolitika intézkedései, amelyeket először értetlenség fogadott, szépen lassan átmentek az európai gazdaságpolitika eszköztárába.

Orbán Viktor

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökségével  tárgyalt július 17-én

 


Az új gazdasági modell elemei közé sorolta a kormányfő a munkát és a családokat támogató adórendszert, a munkát terhelő állami bevételek kiváltását forgalmi adókkal, az adósságtermelő rendszerek átszervezését, állami nyugdíjrendszer építését, a szociális ellátórendszer és a kamarák szerepének átalakítását, az újraiparosítás politikáját és egy új mezőgazdasági rendszert.

Az új modellhez tartozik - folytatta - a közszolgáltató cégek nonprofit alapra helyezése, a keleti nyitás politikája és 2014 után az európai uniós pénzek felhasználásának új rendje is, mert a jelenlegi módszer alapjaiban elhibázott. Az EU-s pénzekről szólva közölte azt is, hogy létrehoztak egy bizottságot, amelynek az a feladata, hogy kidolgozza a közösségi források felhasználásának új rendszerét.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu