Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

A kormány terrorizmus elleni intézkedéseket terjeszthet a parlament elé

2016. March 24. 15:55
A kormány terrorizmus elleni intézkedéseket terjeszthet a parlament elé

Ezt Pintér Sándor belügyminiszter jelentette be a Simicskó István honvédelmi miniszterrel és a kormányszóvivővel közösen tartott parlamenti sajtótájékoztatón.

A Belügyminisztérium javaslatai - melyeket már megküldött az Igazságügyi Minisztériumnak - kétharmados támogatást igényelnek, ugyanis honvédelmi területen az alaptörvényt is érintik. Ezért a minisztérium előzetesen egyeztet a pártok képviselőivel. Emellett a nemzetbiztonsági törvényt, a rendőrségi törvényt és a büntető törvénykönyvet is érinti az intézkedéscsomag. Pintér Sándor elmondta: létszám, eszköz és technikai fejlesztéseket, és a Terrorelhárítási Központ megerősítését kérik. A kormány döntött egy terrorelhárítási információs és bűnügyi központ létrehozásáról is.

 
Pintér Sándor belügyminiszter sajtótájékoztatója


Simicskó István, honvédelmi miniszter szerint Brüsszel után új biztonsági helyzet van. A miniszter úgy fogalmazott: a "hibrid hadviselés" korszakát éljük. Simicskó leszögezte: a honvédségnek van hozzá tudása, mellyel küzdhet a terrorizmus ellen, ahogy azt Afganisztánban is teszi, ám a mostani jogi szabályozás ezt itthon nem engedi meg. Reményét fejezte ki, hogy az ellenzéki pártok átértékelik a helyzetet, és megkapják a felhatalmazást az alkotmánymódosításra.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu