Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Belföldi hírek

A kormány támogatja a Koszovóval üzletelő vállalkozókat

2012. June 14. 05:05
A kormány támogatja a Koszovóval üzletelő vállalkozókat
Koszovói-magyar üzleti fórumot tartottak 2012. június 13-án Budapesten. Az Üzlet és befektetés Koszovóban című gazdasági fórumon felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is.

Hashim Thaçi koszovói miniszterelnök Koszovó tudatában van annak, hogy mennyire fontosak a külföldi befektetések a gazdaság fejlesztésében.

Orbán Viktor aláhúzta: a koszovóiak és a magyarok is a történelem sűrűjében éltek, így nagy tapasztalatuk, tudásuk van abban, hogy miként lehet sikeresnek lenni egy válság után.

zlet és befektetés Koszovóban című gazdasági fórum

Koszovói-magyar üzleti fórumot tartottak szerdán Budapesten
A magyar miniszterelnök Hashim Thaçi figyelmébe ajánlotta a saját ipar kiépítésének fontosságát is. Elmondta: Magyarország kiemelt célja, hogy termelési központ legyen a világgazdaságban. A gazdaság fejlesztésében és a munkahelyteremtésben hangsúlyos szerepük van a külföldi befektetőknek is, példaként említette, hogy Magyarországon a német cégek családtagokkal együtt közel 1 millió ember megélhetését biztosítják.

Orbán Viktor

Az Üzlet és befektetés Koszovóban című gazdasági fórumon felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is

 

 


Magyarország kiemelten támogatja Koszovó európai integrációs törekvéseit, hazánk érdekelt abban, hogy Koszovó minél előbb az Európai Unió tagja legyen – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor arra bíztatta a magyar üzleti élet képviselőit, hogy alakítsanak ki kapcsolatokat Koszovóval, a kormány minden téren támogatni fogja őket. Bejelentette, hogy ősszel magyar delegáció fog utazni a balkáni országba.Forrás: kormany.hu
Képek: fidesz.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu