Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

A kormány stratégiai partnere lett a Grundfos cégcsoport

2015. October 15. 16:39
A kormány stratégiai partnere lett a Grundfos cégcsoport

Stratégiai megállapodást kötött a kormány a Grundfos szivattyúgyártó cégcsoporttal 2015. október 14-én, Budapesten.

Kim Jensen, a dán szivattyúgyártó cégcsoport regionális igazgatója szerint a magyar kormány és a Grundfos ezzel csak formálissá tette a gyakorlatban már évek óta tartó együttműködést. Hangsúlyozta, hogy a Grundfosnak sikerült beilleszkednie és integrálódnia a magyar gazdaságba és munkahelyeket is teremtett. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára az együttműködési szerződés aláírása után elmondta: a vállalat folyamatosan növekszik, a magyarországi bővítést pedig jövőre tervezik. Egyúttal kifejezte, hogy biztatónak látja, hogy a dán vállalatok perspektívát látnak Magyarországban. Az államtitkár úgy véli: a magyar kormány és a Grundfos tíz éve tartó együttműködése hosszú távú sikertörténet, és reményét fejezte ki, hogy ez a közös munka még évtizedekig folytatódni fog. A magyar kormányt és a Grundfost több stratégiai cél is összeköti - húzta alá Magyar Levente. Példaként említette, hogy a magyar mezőgazdaságban az öntözés fejlesztését a cég együttműködésével, a Grundfos technológiájára építve szeretnék megoldani, és ennek előkészítése már folyik.


Grundfos


Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár (jobbra) és Kim Jensen, a Grundfos csoport regionális igazgatója a stratégiai együttműködési megállapodás aláírásán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, 2015. október 14-én. MTI Fotó: Kovács Tamás


A Grundfos a maga területén piacvezető világcég, Magyarország pedig jelenleg a termelési központja. Tatabánya mellett már Székesfehérváron és Budapesten is jelen van a dán cég, amely mintegy 3000 embert foglalkoztat. A stratégiai megállapodás a hatvanharmadik, amelyet a kormány az országban jelenlévő nagyvállalatokkal kötött.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu