Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.04. - szombat, Ulrik napja van.

Belföldi hírek

A kormány segíti az Eckerle Automotive Zala Kft. dolgozóinak elhelyezkedését

2019. december 19. 10:00
A kormány segíti az Eckerle Automotive Zala Kft. dolgozóinak elhelyezkedését

Üres álláshelyek közvetítésével, képzésekkel, munkaerő-piaci tanácsadással segíti a Pénzügyminisztérium az Eckerle Automotive Zala Kft. elbocsátás előtt álló dolgozóit, ezzel is könnyítve a létszámleépítéssel érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedését.

Az érintett 225 dolgozó újbóli munkába állását az is segítheti, hogy Zala megyében összesen 3500, míg a Zalaegerszegi járásban közel 2000 betöltetlen álláshely van a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint. A kormány célja, hogy Eckerle esetében is a munkából-munkába elv érvényesüljön, vagyis az érintett dolgozók egy napra se maradjanak munka nélkül. A versenypiaci elhelyezkedést állásbörzékkel, folyamatos ügyfélszolgálattal, csoportos tájékoztatókkal, illetve a környező munkáltatók felderítésével is segítik a kormányhivatallal együttműködésben. A kormányzat mobilitási támogatásai – így például a lakhatási támogatás, a munkásszállók építésének és a napi munkába járás támogatása - szintén könnyíthetik a dolgozók újbóli munkába állását.

 

A kormány segíti az Eckerle Automotive Zala Kft. dolgozóinak elhelyezkedését

 

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított „Létszámleépítések megelőzése és kezelése” projekt is nagy segítséget jelenthet az érintett munkavállalóknak. Az 5 milliárd forintos keretösszegű program a leépítéssel érintett személyek képzését 100 százalékban finanszírozza, emellett a munkahelyi beilleszkedés és betanítás költségeihez is hozzájárul.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu