Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.25. - Tuesday, Vilmos napja van.

Belföldi hírek

A kormány ragaszkodik a migrációs politikához

2017. March 19. 08:15
A kormány ragaszkodik a migrációs politikához

Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombati sajtótájékoztatóján erősítette meg, hogy Magyarország és a magyar kormány ragaszkodik a migrációs politikájához, mert az a magyarok és az európai emberek biztonságát szolgája.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága nemrégiben marasztalta el Magyarországot, miszerint jogszerűtlenül járt el 2015-ben, amikor fogva tartott, majd kiutasított két bangladesi menedékkérőt. A kormány a nem jogerős döntés ellen fellebbezéssel fog élni, álláspontjuk szerint ugyanis a menedékkérelmeket teljes mértékig törvényesen bírálták el és továbbra is fenntartják, hogy jogos volt a kiutasítás.


Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó


Bakondi György sajtótájékoztatóján kihangsúlyozta, hogy a magyar migrációs politika elleni támadásnak vélik a Magyar Helsinki Bizottság panaszát. A déli határszakaszon bevezetett biztonsági intézkedések igen hatékonynak bizonyultak, hiszen az idei évben 7204-en próbáltak meg engedély nélkül belépni az országba, közülük 4472 embert feltartóztattak és 2740-et visszafordítottak. Az idei évben 1134 menekültügyi kérelmet nyújtottak be a hatóságokhoz. A tavasz beköszöntével ismét több illegális bevándorlóra számítanak, amelyet még tovább fokozhat az Európai Unió és Törökország között lévő konfliktus.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu