Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

A Kormány összesen 21 milliárdos pályázatot ír ki a munkahelyek megtartásának segítésére

2012. January 18. 05:35
A Kormány összesen 21 milliárdos pályázatot ír ki a munkahelyek megtartásának segítésére
A bérek nettó értékének megtartására és a munkahelyek megőrzésére vonatkozó döntést hozott a kormány – hangzott el Czomba Sándor és Giró-Szász András sajtótájékoztatóján.

Giró-Szász András emlékeztetett: a kormány megalakulása után elsődleges célként fogalmazta meg, hogy bővíteni kívánja a foglalkoztatottságot, munkahelyeket akar teremteni és megőrizni.2011. második félévére lényegében megtörténtek a kormány szándékával egybevágó béremelések, melyek átlagban még reálbér-növekedést is eredményeztek. Ugyanez a cél vezérli jelen pillanatban is a kabinetet, amikor döntést hozott a bérek nettó értékének megtartására és a munkahelyek megőrzésére vonatkozóan - fűzte hozzá.

Giró-Szász András

Giró-Szász András : a kormány megalakulása után elsődleges célként fogalmazta meg, hogy bővíteni kívánja a foglalkoztatottságotA Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Czomba Sándor figyelmeztetett, vannak az országnak olyan ágazatai, régiói, munkavállalói, munkáltatói, ahol a januártól elvárt 5 százalékos bérfejlesztés is nehézségekbe ütközik, ezért a minisztérium és az érdekképviseletek közösen olyan konstrukciót dolgoztak ki, amely segít a problémán. A kormány hétfői ülésén fogadta el a bérkompenzációról szóló előterjesztést.

Czomba Sándor

A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Czomba Sándor jelentette be az új pályázatot

 


Czomba Sándor elmondta, a kompenzációs probléma kezelésére egy pályázati rendszert dolgoznak ki. A pályázónak vállalnia kell, hogy a bérek nettó értékének megőrzéséhez szükséges béremelést valamennyi munkavállalója számára 2012. január 1-től akár visszamenőlegesen is biztosítja, valamint azt, hogy 2012-ben minimálisan megtartja dolgozóinak létszámát. A kompenzációra 21 milliárd forint áll rendelkezésre. A bérkompenzációs pályázatokat a Nemzeti Munkaügyi Hivatal írja ki, valószínűleg februárban vagy márciusban.MTI/MCOnet

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu