Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

A kormány nem változtatja meg a médiatörvényt

2011. January 06. 06:00
A kormány nem változtatja meg a médiatörvényt
Európai jogszabályról van szó - jelentette ki a miniszterelnök szóvivője szerdán Budapesten, újságírók előtt.
Szijjártó Péter azt mondta, a médiatörvény minden egyes fontos pontja megtalálható más európai uniós tagállamok hasonló jogszabályaiban. A médiatörvény erősíti a tisztelet kultúráját, a gyermekek jogainak és az emberi méltóságnak a védelmét is - tette hozzá. Véleménye szerint a törvény szempontjából új időszámítás kezdődik azzal, hogy a szöveget lefordították angol nyelvre. Ez ugyanis lehetőséget ad arra, hogy mindenki megismerje a jogszabályt, aki eddig külföldön írt és beszélt róla - hangsúlyozta.

Szíjjártó Péter szerint ha valaki áttekinti az elmúlt egy-két hét politikusi megnyilatkozásait az EU-ban a médiatörvénnyel kapcsolatban, azt láthatja, hogy az unióban is ugyanolyan módon, pártalapon folynak a viták, mint Magyarországon vagy bármely más ország belpolitikájában. Hétfőn több sajtótermék - mint fogalmazott - "üres vagy üresnek tűnő címlapján hirdette a sajtószabadság megszűnését", ám azokat kinyitva azt látni, hogy az eddiginél is jóval nagyobb lendülettel kritizálják, gyalázzák a kormányt, annak politikusait, és tehetik ezt bármilyen probléma vagy szankció nélkül.

Orbán Viktor miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök

"Tehát a sajtószabadság halálát hirdető orgánumok azóta megírt cikkei, tudósításai adják a bizonyítékát annak, hogy ez a médiatörvény, amely január 1-jén hatályba lépett, semmilyen módon nem sérti, sőt erősíti és támogatja a sajtó, a média szabadságát.- jelentette ki Orbán Viktor szóvivője.

Sokak számára hiányosnak bizonyult a médiatörvény angol fordítása, Szíjjártó Péter viszont azt nyilatkozta: hogy először a törvény lényegi részét fordították angolra.
Az MTI azon felvetésére, hogy a francia kormány szóvivője kedden azt mondta, Franciaország azt szeretné, "módosítsák" az új magyar médiatörvényt, Szijjártó Péter közölte: "a nyilatkozatban szereplő állítások tényszerűen nem felelnek meg a valóságnak. Ez a médiatörvény semmilyen módon nem korlátozza a sajtószabadságot".


Forrás: fidesz.hu

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

 

-bartus-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu