Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.07. - kedd, Appolónia napja van.

Belföldi hírek

A kormány nem tudja lehívni az uniós pénzeket

2009. szeptember 17. 15:21
A kormány nem tudja lehívni az uniós pénzeket
A kormány alkalmatlansága miatt Magyarország több tízmilliárdos európai uniós támogatástól esett az utóbbi időszakban - jelentette ki Répássy Róbert csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) most közzétett jelentésében világosan látszik, hogy Magyarország 2008-ban csak a felét tudta lehívni a rendelkezésére álló EU-s forrásoknak a programok lassú beindulása miatt - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Az ÁSZ-jelentés a 2007-2008-as időszakot vizsgálta meg, amikor is nagyrészt Bajnai Gordon volt a gazdasági miniszter.

A Új Magyarország Fejlesztési Tervben (mely terv a 2007-2013 közötti időszakra vonatkozik) meghatározott 25 milliárd eurós EU-s támogatásból a tavalyi év végéig csupán 1,4 millió eurót tudott lehívni a kormány - emelte ki a fideszes képviselő.

A kormány képtelen lehívni az uniós pénzeket (Répássy Róbert)

A Bajnai-kormány komoly veszélyt jelent Magyarországra és a magyar emberekre - mondta Répássy Róbert, rámutatva. hogy a kormány képtelen arra, hogy megszerezze számunkra az uniós pénzeket, s ezért inkább a magyar emberekből sajtolja ki az utolsó 10 ezer forintjukat is.

Magyarország már eddig is több tízmilliárd forintnyi EU-s támogatástól esett el a kormány alkalmatlansága miatt, amit lehívtak, azt is felesleges reklámokra és egyéb értelmetlen kiadásokra használták fel, nem pedig arra, amire az Európai Unió szánja azokat - mondta a képviselő.

repassy_robert2_430_656_20090917151828_663.jpg

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója

A Fidesz több javaslatot is tett annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen lehívni a hazánk számára rendelkezésre álló összeget, s a már lehívott pénzeket jobban fel lehessen használni: egyrészt vissza kellene szorítani a korrupciót monitoring bizottság felállításával, másrészt csökkenteni kellene a bürokráciát.

Nagy probléma volt az is az elmúlt időszakban, hogy rosszul írták ki a pályázatokat, s így az EU visszatartotta a pénzeket. Érthetetlen, hogy egy majd nyolc éve kormányzó párt hogyan követhet el ilyen hibákat - jelentette ki Répássy Róbert.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu