Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

A kormány minden lehetséges módon támogatja a kórházakat és a rendelőket

2018. September 08. 08:00
A kormány minden lehetséges módon támogatja a kórházakat és a rendelőket

Nagy Anikó,  egészségügyért felelős államtitkár bejelentette, hogy fejlesztik a XVIII. kerületi Zsebők Zoltán Szakrendelőt. Hangsúlyozta: a kormány minden lehetséges módon igyekszik támogatni a kórházakat és a szakrendelőket, hogy azok a 21. század kihívásainak megfelelően minél hatékonyabban tudják ellátni feladatukat.

Az Egészséges Budapest Programról azt mondta, ez az utóbbi évek legnagyobb kórház- és szakrendelő fejlesztési programja, amelynek keretében 700 milliárd forint újul majd meg Budapest és a Pest megye egészségügyi ellátása. A program során három centrumkórház jön létre a fővárosban, és további összesen 25 társkórházban, illetve 32 szakrendelőben valósul meg fejlesztés. A jövő évi költségvetésben 41,9 milliárd forintot biztosítanak az Egészséges Budapest Program fejlesztéseire.

 

A kormány minden lehetséges módon támogatja a kórházakat és a rendelőket

A jövő évi költségvetésben 41,9 milliárd forintot biztosítanak az Egészséges Budapest Program fejlesztéseire

 

Nagy Anikó kiemelte, az elmúlt években és a jövőben is jelentősen bővülnek az egészségügyre fordított kiadások, és a kormány célja a programmal, hogy a több mint négymillió embert ellátó fővárosi és Pest megyei intézményhálózat a kor kívánalmainak megfelelően újuljon meg. A XVIII. kerületi szakrendelő 338,8 millió forintot kap fejlesztésre az EBP keretében, amihez az önkormányzat további 35 millió forinttal járul hozzá. A közeljövőben az EBP keretében felhasználható forrásból korszerűsítik a labordiagnosztikai eszközöket, a pestszentimrei telephelyen is lesz röntgenközpont, valamint a Thököly úti központi telephely nyílászáróit cserélik le.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu