Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.07. - kedd, Appolónia napja van.

Belföldi hírek

A kormány megvédi a magyar zsidó közösséget

2011. február 07. 06:00
A kormány megvédi a magyar zsidó közösséget
Izraelben tárgyalt a magyar honvédelmi miniszter egy biztonságpolitikai konferenciá, ahol elmondta: hogy a magyar kormány határozottan fellép minden antiszemita izgatás, megnyilvánulás ellen.
A HM közleménye szerint a miniszter vasárnap esti felszólalásában azt mondta: "elfogadhatatlan számunkra, hogy Európában bármely közösséget, bármely európai polgárt emberi méltóságában sértsenek meg". Mint hozzátette, "ezért a magyar kormány határozottan fellép és a jövőben is fel fog lépni minden antiszemita izgatás, megnyilvánulás ellen is. Ebben az ügyben nem ismerünk alkut: a zsidó közösség számíthat ránk."

A kormány megvédi a magyar zsidó közösséget

Hende Csaba magyar honvédelmi miniszter: a kormány megvédi a magyar zsidó közösséget

A miniszter beszédében kitért arra, hogy a magyar zsidóság rendkívül sok értéket tett hozzá Magyarország történelméhez, kultúrájának legkülönbözőbb területeihez, kezdve a kultúrától, az irodalomtól, a zenétől, a filmművészettől - a sporton át egészen a hétköznapi életig. Mint mondta, a közösség aktívan részt vett 1848-ban a polgári forradalom és szabadságharc idején létrejött modern magyar haderő, a honvédség megalapításánál, a magyarokkal együtt járta meg a szabadságharc küzdelmeit éppen úgy, mint az I. világháború frontjait.

A biztonságpolitikai kihívásokról szólva a honvédelmi miniszter a HM tájékoztatása szerint az energiabiztonság kihívásaira, a természeti és ember által okozott katasztrófákra, a klímaváltozásra, vagy a kiberbiztonsággal kapcsolatos problémákra hívta fel a figyelmet. A miniszter szerint a nyugat-balkáni régió instabilitása továbbra is biztonsági kockázatot jelent, ahol a kedvező politikai folyamatok ellenére az etnikai feszültségekből adódó helyi konfliktusokkal továbbra is számolni kell.

 

Forrás: mr1-kossuth.hu

-bartus-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu