Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.01. - kedd, Elza napja van.

Belföldi hírek

A kormány kiemelten támogatja a polgárőrséget

2015. március 30. 11:13
A kormány kiemelten támogatja a polgárőrséget

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) március 28-án megtartotta közgyűlését, amelyen Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára ismételten a kormány támogatásáról biztosította a polgárőröket.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnökeAz államtitkár a rendezvényen dicséretesnek nevezte, hogy az önkormányzatok egyre inkább igénybe veszik a polgárőrök munkáját, és méltatta azt is, hogy megkezdődött a fiatalok bevonása a munkába.

A polgárőrség munkájáhz a 2014-es költségvetési támogatáshoz hasonló összeget szeretnének biztosítani a készülő új büdzsében is - mondta Tasnádi László. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke kiemelte, hogy az eddigi legnagyobb költségvetési támogatást - 1,25 milliárd forintot - kapták tavaly.

Az OPSZ elnöke arra is kitért: valamennyi megkezdett programjukat folytatják, emellett újat indítanak a lakásbetörések megelőzésére.

A polgárőrség hozzájárult ahhoz is, hogy Magyarországon tavaly és az idei év első részében kiegyensúlyozott volt a közbiztonság - értékelt Papp Károly országos rendőrfőkapitány.MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu