Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Belföldi hírek

A kormány két stratégiai partnere kötött együttműködési megállapodást

2013. September 04. 10:40
A kormány két stratégiai partnere kötött együttműködési megállapodást

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár is részt vett azon az eseményen, amelyen stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással a Tesco és a Mercedes-Benz.


Mercedes kisteherautókkal bővíti flottáját a TescoA Mercedes-Benz kecskeméti gyára tavaly jelentette be, hogy 3000-re emeli a dolgozói létszámát, és a foglalkoztatottak száma azóta is folyamatosan nő - mondta Szijjártó Péter.  Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a két vállalat - amelyek egyaránt stratégiai partnerei a magyar kormánynak - olyan példaértékű üzleti együttműködésbe vágott bele, amely Magyarország gazdasági növekedésére is kedvező hatással lesz.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár

 

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár is megnézte a Tesco Mercedesz autóitA most aláírt egyezmény szerint a Mercedes a Tesco kizárólagos járműbeszállítójává vált Magyarországon. Szijjártó Péter a beszédében a világgazdasági és világpolitikai átrendeződés mellett kitért arra, hogy a magyar kormány és a nagy nemzetközi vállalatok szövetsége Magyarország sikerének egyik legfőbb záloga. Arra is emlékeztetett, hogy 29 vállalattal kötött már partnerségi megállapodást a kormány, elsők közt a Tescóval és a Mercedes-szel.
Fotó: Botár Gergely

MTI/MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu