Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

A Kormány jó úton halad a foglalkoztatottság növelésében

2014. February 27. 10:23
A Kormány jó úton halad a foglalkoztatottság növelésében

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint a KSH legfrissebb adatai azt mutatják, hogy már 9% alatt van a munkanélküliség Magyarországon!

 


2013. november - 2014. január között a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma 176 ezer fővel emelkedett, az egy évvel korábbi 3 millió 854 ezerről 4 millió 30 ezer főre, így a foglalkoztatási ráta 52,9 százalékra nőtt - derült ki.  A foglalkoztatottak számának nemek szerinti alakulását tekintve az tapasztalható, hogy mindkét nem esetében javultak a mutatók. Összesítve: négy év alatt 280 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. Ebből hozzávetőlegesen mintegy 100 ezer a közfoglalkoztatásból adódik, és több mint 100 ezer fő a versenyszférában találta meg a számításait.

Czomba Sándor, foglalkoztatás, Nemzetgazdasági Minisztérium

 

A KSH legújabb foglalkoztatási adatait  Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár értékelte
Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a hír kapcsán úgy nyilatkozott: újabb rekordot ért el a foglalkoztatottak száma, és a fiatalok körében is javult a foglalkoztatási helyzet.A kormány jól működő foglalkoztatási programjai – például az Első Munkahely Garancia Program, a lakhatási támogatás vagy a kkv-k munkahelyteremtését támogató pályázat – láthatóan javítják az ország foglalkoztatási helyzetét. Czomba Sándor hosszú távú célnak nevezte, hogy tartósan 4 millió felett legyen a foglalkoztatottak, és 300 ezer alatt a munkanélküliek száma.

 

fidesz/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu