Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A kormány és a Lego együttműködése közös értékekre épül

2013. April 16. 10:05
A kormány és a Lego együttműködése közös értékekre épül
Ez a megállapodás az értékközösségről is szól Magyarország és a Lego között, hiszen az aláíró felek értékrendjének középpontjában a család áll - mondta Szijjártó Péter a Legoval aláírt stratégiai megállapodást követően.


Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Lego Manufacturing Kft.

Újabb nagyvállalattal kötött stratégiai megállapodást a kormány. A megállapodást Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Martin Svejda, a Lego Manufacturing Kft. beruházási igazgatója írta alá. Szijjártó Péter szerint a Lego jól láthatóan lehetőségként tekint a válság időszakára, hiszen beruház, növeli termelését, bővíti kapacitását, és ezzel a hozzáállással sikert sikerre halmoz.

Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Lego Manufacturing Kft.

A stratégiai megállapodást Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Martin Svejda, a Lego Manufacturing Kft. beruházási igazgatója írta alá

 


A Lego világszerte 12 ezer embert foglalkoztat és a cég üzleti eredménye tavaly 25 százalékkal nőtt.  A családi tulajdonú dán cégnek Magyarországon Nyíregyházán van gyára, amely egyike azon öt helyszínnek a világon, ahol a Lego játékokat gyártják. A nyíregyházi ipari parkban működő Lego Manufacturing Kft. évente átlagosan 1200-1300 embert foglalkoztat. A nyíregyházi gyár fontos hely a Lego térképén, ebben az üzemben gyártják a Lego összes Duplo kockáját, és itt működik a Lego teljes fröccsöntő kapacitásának egyötöde.


MTI/MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu