Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A kormány és a Jabil együttműködése több száz magyar kis- és középvállalkozásról is szól

2013. March 13. 09:56
A kormány és a Jabil együttműködése több száz magyar kis- és középvállalkozásról is szól

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára és Somogyi Richárd, a Jabil Circuit Magyarország ügyvezető igazgatója írták alá a kormány soron következő stratégiai megállapodását.


2013.március 12-én a Parlamentben tartották meg az aláíró ceremóniát, amelyen Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára sikertörténetnek nevezte a magyar-amerikai gazdasági együttműködést, hiszen már a 7. stratégiai megállapodást kötik meg amerikai vállalattal.


Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Jabil Circuit


A megállapodást egy nagy amerikai vállalat és a magyar kormány köti, de több száz magyar kis- és középvállalkozásról is szól, amelyek a Jabil beszállítói, és amelyek ennek köszönhetik kiszámítható működésüket, bevételeiket, növekedési lehetőségeiket - közölte Szijjártó Péter. A kormánnyal folytatott megbeszélések eredményeképpen a cég a közeljövőben 8000 négyzetméterrel bővíti szombathelyi telephelyét - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára és Somogyi Richárd, a Jabil Circuit Magyarország ügyvezető igazgatója

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára és Somogyi Richárd, a Jabil Circuit Magyarország ügyvezető igazgatója az aláírást követően a Parlamentben

 


Az 1966-ban alapított Jabil Circuit ma a világ elsőszámú elektronikai vállalatainak beszállítója, vezető szerepet tölt be a világpiacon az elektronikai készülékek gyártása, tervezése és szervizelése területén. Jelenleg 25 országban több mint 60 gyáregységgel rendelkezik, dolgozóinak száma meghaladja a 165 ezret, 2012-es árbevétele elérte a 17,2 milliárd dollárt. A Jabil Circuit Magyarország Kft. három egységet üzemeltet Magyarországon: Tiszaújvárosban gyártási tevékenységet végez, Szombathelyen és Pécsen szervizelési és integrált logisztikai szolgáltatást. Összesen több mint 9000 embernek adnak munkát Magyarországon.


Fotók: MTI - Beliczay László

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu