Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

A kormány érdeke az acélipar fennmaradása

2018. February 21. 13:20
A kormány érdeke az acélipar fennmaradása

Szijjártó Péter sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Dunaferr átvészelte a rendkívül nehéz acélipari piaci korszakot, tavaly a a legjobb évét produkálta, sikeresen lezárta a modernizációs programját, nemrégiben pedig az idei évre 15 százalékos átlagos béremelésről tudott megállapodni a munkavállalók képviselőivel.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a magyar iparban sokáig meghatározó ágazat volt a kohászat és az acélipar, s a magyar nemzetgazdaságnak ma is érdeke az iparág fennmaradása, és versenyképességének megtartása. Ennek érdekében a magyar kormány a Dunaferr létszámnöveléséhez képzési és tanműhely támogatást nyújt. A vállalat előtt álló pozitív kihívásnak nevezte a miniszter, hogy a paksi atomerőmű bővítése, illetve a magyar autóipar növekedése jelentős acélkeresletet generál, a Dunaferrnek pedig meg kell valósítania azt a programot, amely versenyképes, első körös autóipari beszállítóvá teszi a céget.

 

A Dunaferr fejlődési pályára állt

A Dunaferr átvészelte a rendkívül nehéz acélipari piaci korszakot, és fejlődési pályára állt

 

A sajtótájékoztatón Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. vezérigazgatója az elmúlt év sikerének nevezte, hogy a vállalat jobb gazdasági helyzetbe került, és jelentős béremelést, juttatást tud adni munkavállalóinak. A vezérigazgató szerint további gazdasági sikerek előtt állnak, és utalt arra, hogy acélipari beszállítóként szeretnének a Paks II projekthez kapcsolódni, és vezető beszállítóvá válni a gépjárműiparban. A bérmegállapodás a Dunaferrnél közvetlenül mintegy 6 ezer munkavállalót érint, és 12 ezer ember sorsát határozza meg.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu