Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

A kormány elfogadta a költségvetési előterjesztést

2011. September 01. 13:58
A kormány elfogadta a költségvetési előterjesztést
A kormány az első olvasatban megtárgyalta és elfogadta a Magyar Köztársaság 2012. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslatról és a kapcsolódó kérdésekről szóló előterjesztést - hangsúlyozta közleményében Szijjártó Péter.
A közlemény rögzíti: az elmúlt időszak nemzetközi gazdasági fejleményei azt bizonyítják, hogy az Európai Unió még éveken keresztül egy elhúzódó pénzügyi-gazdasági válsággal küzdő övezet lesz. Magyarországnak ebben a nemzetközi gazdasági környezetben kell sikeresnek lennie.
Az elhúzódó válságot alapvetően az okozza, hogy az országok jelentős része nem tudja megállítani államadósságának növekedését.

forrás:konvergencia program, Széll Kálmán terv

 

A kormányülésről kiadott közlemény leszögezi: Magyarország ezzel szemben az idei évben elkezdte csökkenteni államadósságát és a közeljövőben is tesz lépéseket az államadósság további csökkentése érdekében.
Az euróválság magyarországi hatásainak kivédése érdekében tartjuk a költségvetés tervezett, 2,5 %-os hiányát, gazdaságpolitikai döntéseinkkel az európai uniós átlag fölé emeljük gazdasági növekedésünket és végrehajtjuk az Otthonvédelmi Akciótervet az elmúlt években szabadjára engedett, féktelen hitelezési gyakorlat miatt nehéz helyzetbe került devizahiteles családok helyzetének rendezése érdekében - áll a Szijjártó Péter által jegyzett közleményben.

 

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője fotó:MTI

 

A költségvetési tervezési munkák során ezeket a sarokpontokat kívánja teljesíteni az adósság legyőzése érdekében a kormány. "Ha ugyanis mi nem győzzük le az adósságot, az adósság győz le minket" - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. (T.A)
forrás: Miniszterelnökség

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu