Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.28. - kedd, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

A kormány egyforma esélyeket akar biztosítani minden kórháznak

2012. április 03. 10:40
A kormány egyforma esélyeket akar biztosítani minden kórháznak
Giró-Szász András kormányszóvivő hétfőn a kormány azon döntéséről tatott tájékoztatót, hogy az állam május elsejével átveszi a települési önkormányzatoktól a fekvőbeteg-ellátó intézményeket.
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter múlt pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek a törvényjavaslatot, mely szerint: az állam a korábbi tervezetthez képest nem két lépcsőben, hanem egyszerre, és kettővel több, összesen 55 kórházat vesz át májusban az önkormányzatoktól.

A kormányszóvivő szerint az egészségügy újjászervezése ezért nem tűrt halasztást, ennek fontos eleme az önkormányzati kórházak átvétele. Ezzel a  lépéssel az egészségügyi ellátórendszer többé nem függ az önkormányzatok fizetőképességének alakulásától.

Giró-Szász András

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Giró-Szász András  kormányszóvivő jelentették be a kormány döntésétA megyei intézmények átvétele már sikeresen megtörtént január elsejével - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár. Májusban a következő lépés következik.

A komplex átadás-átvétel kiterjed az intézmények ingó- és ingatlanvagyonára, adósságállományára, fejlesztési hitelállományára és a működtető gazdasági társaságokra is - sorolta az államtitkár.  Az államtitkár hangsúlyozta: az átadás-átvétel a betegellátást nem befolyásolja, ahogy az egészségügyi intézményekben dolgozókat sem.


Forrás: kormany.hu
Képek: Fidesz.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu