Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

A kormány egyeztet járulékcsökkentésről, illetve később a letelepedési kötvényről

2016. November 02. 13:14
A kormány egyeztet járulékcsökkentésről, illetve később a letelepedési kötvényről

Varga Mihály a nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztató keretében közölte, hogy ki fogják bővíteni azon szervezetek, tárgyalópartnerek körét, amelyekkel egyeztetés indul a tervezett járulékcsökkentésről, valamint a kormány megvárja az új hitelminősítői döntést, utána dönt a letelepedési kötvény további sorsáról.

Hozzátette, hogy a járulékcsökkentéssel a magyar gazdaság versenyképességét kell erősíteni úgy, hogy 5-6 év távlatában érje el Magyarország a V4 országok átlagát, és azon a szinten legyen, mint Csehország vagy Szlovákia. A járulékcsökkentést tekintve nincs határidőhöz kötve a kormány.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

 Varga Mihály sajtótájékoztatót tartott a gazdasági kabinet döntéseiről és a tárca által az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslatokról

 

Jó esély van rá, hogy a hitelminősítő kedvező döntést hozzon Magyarország befektetői besorolásáról, ám még nincs döntés arról, hogy a letelepedési kötvény marad-e a állampapírok között, vagy kivezetik, de ha esetleg "tartalékban" megtartják, a feltételein változtatni fognak. A kormány nem tervezi, hogy devizakötvényt bocsátana ki a nemzetközi piacokon, de a miniszter nem is zárta ki ennek lehetőségét.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu