Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Belföldi hírek

A kormány célja, hogy Magyarországot Európa termelési központjává tegye

2013. July 15. 10:00
A kormány célja, hogy Magyarországot Európa termelési központjává tegye
A Parlamentben írta alá a kormány nevében Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára azt a megállapodást, amely az amerikai elektronikai gyártó Jabil Circuit Magyarország Kft-vel köttetett.Az aláírási ünnepségen jelen volt többek között Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet is.


Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Jabil Circuit

A Jabil Circuit évek óta a hazai top 50 cég között van, és több mint 9000 embernek ad munkát Magyarországon. A vállalat itt hozta létre legnagyobb európai gyárát, világszinten pedig a második legnagyobb szerviz- és integrált logisztikai központját. A kormánnyal folytatott megbeszélések eredményeképpen a cég a közeljövőben 8000 négyzetméterrel bővíti szombathelyi telephelyét - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter,

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Somogyi Richárd, a Jabil Circuit Magyarország ügyvezető igazgatója a megállapodás aláírásakor a Parlamentben
A megállapodást egy nagy amerikai vállalat és a magyar kormány köti, de több száz magyar kis- és középvállalkozásról is szól, amelyek a Jabil beszállítói, és amelyek ennek köszönhetik kiszámítható működésüket, bevételeiket, növekedési lehetőségeiket - khangzott el a megállapodás aláírásakor. A Jabil 13 éve folytat gyártási tevékenységet Tiszaújvárosban, 10 éve indította el szerviz- és integrált logisztikai szolgáltatásokat kínáló központját Szombathelyen, két éve Pedig Pécsen újabb telephellyel bővítette tevékenységét.


Forrás: kormany.hu
Fotó: Pelsőczy Csaba

-tk-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu