Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.20. - csütörtök, Álmos napja van.

Belföldi hírek

A kormány célja a vállalkozások megerősítése

2020. január 17. 16:10
A kormány célja a vállalkozások megerősítése

A kormány célja a magyar vállalkozások megerősítése, ezt szolgálja a kis- és középvállalkozások stratégiája is - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

Kifejtette, a kkv-stratégia keretében - többek közt - hangsúlyt fektetnek az innovációs és digitális képességek fejlesztésére, ösztönzik a vállalkozások finanszírozáshoz jutását, elősegítik az érintett cégek nemzetköziesítését a külpiaci sikerek érdekében, és felnőttképzési pályakövetési rendszert alakítanak ki. Az államtitkár kitért a fiatalok vállalkozásainak fontosságára, mint fogalmazott, a magyar fiatalok ma bátran gondolkodhatnak vállalkozás indításában, mert vállalkozásbarát környezetben tervezhetnek, valósíthatják meg ötleteiket. Rámutatott arra is, a hazai szakképzés megerősítése jobban felkészíti a fiatalokat arra, hogy akár önálló vállalkozásban is gondolkodjanak. A rendszerben gyakorlatorientált képzésben részesülnek, emellett az oktatókra, tanárokra vonatkozó szabályozás is úgy módosult, hogy vonzó legyen az ilyen intézményekben a tanítás - tette hozzá.

 

A kormány célja a vállalkozások megerősítése

 

Az államtitkár jelezte, a tárca dolgozik a vállalkozások generációváltásának programján, hogy az eredményes családi vállalkozások az új nemzedék felnőtté válásával is családi vállalkozásként működhessenek tovább. Schanda Tamás szólt arról is, hogy egy éve indult az Országos Vállalkozói Mentorprogram, amelyben a fiatal vállalkozók részvételére is számítanak. A programban a fiatal vállalkozók személyes mentorálásban részesülnek, amelynek keretében egy sikeres vállalkozó osztja meg a tudását, tapasztalatait velük. Mentorként összesen majd 500 tapasztalt vállalkozó, szakember nyújthat önkéntesen támogatást. A program részeként ingyenesen elérhetővé tették minden kis- és közepes vállalkozás számára a hatékonyság növelését szolgáló pénzügyi és vállalkozói szemléletformáló tartalmakat, és minimum 1500 vállalkozás számára konkrét pénzügyi tanácsadást is nyújtanak. Figyelmet érdemlő intézkedésnek nevezte az államtitkár, hogy 2018-tól feleannyi közterhet fizet az a nappali tagozatos hallgató, aki tanulmányai mellett kisadózóként vállalkozik. Az érintett diákok ugyanis főállásúnak nem minősülő kisadózók, akiknek 50 ezer forint helyett az alacsonyabb összegű, havi 25 ezer forint tételes adót kell csak megfizetniük - mondta Schanda Tamás államtitkár.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu