Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Belföldi hírek

A kormány által alapított Stipendium Hungaricum ösztöndíj ősszel indul

2013. July 29. 10:31
A kormány által alapított Stipendium Hungaricum ösztöndíj ősszel indul
A Magyar Közlönyben megjelentek szerint nemsokára meg lehet pályázni a Stipendium Hungaricum felsőoktatási hallgatói ösztöndíjprogramot, amelyet a keleti nyitás politikája kapcsán hirdettek meg.
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár júliusban Budapesten jelentette be, hogy a kormány ösztöndíjprogramot indít a kormány a keleti nyitás stratégia keretében a felsőoktatás hallgatóinak. Ennek jegyében várnak hallgatókat többek között Kínából és a Távol-Kelet országaiból, köztük Japánból, Kambodzsából, Szingapúrból és Vietnamból is, továbbá a Kaukázus vidékéről.

Klinghammer István

Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár jelentették be az ösztöndíjprogramot


Az ösztöndíjprogram működtetéséért az oktatásért felelős miniszter felel, aki az ösztöndíjprogram működtetésével a Magyar Ösztöndíj Bizottságot és a Balassi Intézet MÖB Irodát bízza meg. A kormányrendelet értelmében az ösztöndíjpályázatot első alkalommal 30 napon belül kell meghirdetni, és az ösztöndíjat a 2013-as őszi félévben folyósítják.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu