Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

A kormány a nehéz helyzetben lévő ágazatokban működő munkáltatókat is segíti

2013. April 10. 10:01
A kormány a nehéz helyzetben lévő ágazatokban működő munkáltatókat is segíti
Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, valamint Kardkovács Kolos, az NGM foglalkoztatáspolitikai helyettes államtitkára jelentették be, hogy már lehet pályázni a minimálbér-emelési támogatásra, amelyeket május 31-ig lehet beadni a munkaügyi központokban.

De nem csak ezzel segít a kormány: a Munka törvénykönyvében úgy változik a távolléti díj szabályozása, hogy például szabadság esetén a havi bér nem függ majd az adott hónap napjainak számától. Kardkovács Kolos, az NGM foglalkoztatáspolitikai helyettes államtitkára kiemelte: a távolléti díj számításának módosítását várhatóan májusban fogadja el a parlament, és júniusban léphet életbe.A kormány a nehéz helyzetben lévő ágazatokban működő munkáltatókat is segíti

Egy korábbi megállapodás alapján 11, nehéz helyzetben lévő ágazatban igényelhetnek a cégek támogatást az idei első fél évre. A támogatás - amelyre 10 milliárd forint áll rendelkezésre - nagyjából 260 ezer embert érint ezekben az ágazatokban, közülük 100 ezren a kiskereskedelemben dolgoznak.

Czomba Sándor

Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, valamint Kardkovács Kolos, az NGM foglalkoztatáspolitikai helyettes államtitkára jelentették be a lehetőségetCzomba Sándor államtitkár kiemelte: a hiánycélt nem veszélyezteti a támogatás, mivel a 10 milliárd forint forrást a költségvetésen belüli átcsoportosítással teremtették elő. Ez a keret akkor is elegendő lesz, ha minden jogosult él majd a támogatás lehetőségével.  Igyekeztek egyszerűsíteni az adminisztrációt is - hangzott el.
Fotó: Árvai Károly

MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu