Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A kormány, a HIPA és az önkormányzatok együttműködése a beruházások sikeréért

2015. September 18. 11:35
A kormány, a HIPA és az önkormányzatok együttműködése a beruházások sikeréért

Befektetőbarát Település Programot indít a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) - jelentette be Dr. Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár, valamint Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke.

Az október elején induló program elsődleges célja a települések képviselőinek képzése a nemzetközi színvonalú szolgáltatásnyújtás érdekében. A HIPA szándékai szerint a résztvevők a tréningeken megszerzett tudás birtokában még felkészültebben várhatják akár a legnagyobb nemzetközi befektetőket is. Úgy vélik, ígéretes befektetési lehetőségek kínálkoznak a vidéki régiók számára is . Kizárólag akkor lehetséges vonzó alternatívákat ajánlani a befektetők részére, ha a kormány, a HIPA és az önkormányzatok – összhangban a magas szintű befektetői elvárásokkal – azonos módon gondolkodnak, kommunikálnak és cselekszenek - véli Pana Petra.

 

 Dr. Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár, valamint Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke

 

Befektetőbarát Település Programot indít a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) - jelentette be Dr. Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár, valamint Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke

 Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke elmondta, hogy a HIPA 2015 év első öt hónapjában rekordot jelentő 27 megvalósításra kerülő beruházást hozott Magyarországra. Ezen beruházások által összesen 5597 új munkahely jött létre Magyarországon, 548,82 millió euró, azaz mintegy 171,7 milliárd forint értékben. A Befektetőbarát Település Programmal kapcsolatban elmondta: Az előadások havi rendszerességgel követik egymást. A főbb témák például a befektetésösztönzési ismeretek, a településmarketing, az eredményes kommunikáció, kiegészítve a HIPA gyakorlati tapasztalataival és tanácsaival.


KKM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu