Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.14. - Friday, Vazul napja van.

Belföldi hírek

A koreai cégek elégedettek eddigi magyarországi beruházásaikkal és újabbakat terveznek

2013. November 28. 10:55
A koreai cégek elégedettek eddigi magyarországi beruházásaikkal és újabbakat terveznek
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Szöulban koreai gazdasági partnerekkel folytatott megbeszéléseket. A nemzetgazdasági miniszter találkozott a Samsung Electronics, a Hankook Tire, valamint a KDB Bank vezetőivel is.

Varga Mihály dél-koreai látogatásának célja, hogy további magyarországi befektetésekre ösztönözze a dél-koreai cégek képviselőit, a koreai partnereket. Magyarországon a dél-koreai cégek eddig több mint 2 milliárd dollárt fektettek be, és ennek eredményeként több mint 25 ezer embert foglakoztatnak a dél-koreai érdekeltségű vállalkozások Magyarországon. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: dél-koreai megbeszélései a "keleti nyitás" jegyében zajlottak. Magyarország számára a Dél-Koreával való együttműködés, kapcsolat kiemelten fontos. 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

 

A nemzetgazdasági miniszter Koreában találkozott a Samsung Electronics vezetőivel

 

 


A nagyvállalatokkal történt találkozók mellett a nemzetgazdasági miniszter előadást tartott a Koreai Kereskedelmi és Iparkamara üzleti fórumán a magyar gazdaság helyzetéről, befektetési lehetőségekről és tájékoztatást adott az adórendszerben történt változásokról, a kormány vállalkozásokat támogató intézkedéseiről, hitelprogramokról, az energiapolitikai keretekről.Ugyanezek voltak a témái a Koreai Iparszövetség, a Koreai Import Szövetség, valamint a Koreai Befektetői Szövetség vezetőivel és tagvállalataival történt találkozóknak is.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter találkozója a Koreai Befektetői Szövetséggel


A miniszter a hét elején Jun Szang Dzsig dél-koreai kereskedelmi, ipari és energiaügyi miniszterrel és Jon O Szog miniszterelnök-helyettessel, pénzügyminiszterrel valamint a jegybank elnökével tárgyalt, de Kim Csung Szu koreai jegybankelnökkel is találkozott. Később egyeztetett a kormányzó Saenuri Párt főtitkárával és képviselőivel, valamint részt vett a koreai parlament Ipari, Kereskedelmi és Erőforrásügyi Bizottságának ülésén.


Forrás és képek: Nemzetgazdasági Minisztérium


-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu