Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

A kkv-k, a startupok és a határon átnyúló vállalkozások a versenyképesség motorja

2018. March 13. 14:03
A kkv-k, a startupok és a határon átnyúló vállalkozások a versenyképesség motorja

Lepsényi István a Versenyképességi Tanács brüsszeli ülésén elmondta: Magyarország támogatja az Európai Digitális Egységes Piaci Stratégia megvalósítását, melynek fókuszában a kkv-k, a startupok és a határon átnyúló vállalkozások állnak, hiszen ők jelentik a versenyképességünk motorját.

A mai alkalom lehetőséget biztosít arra, hogy választ találjunk az új gazdasági kihívásokra – hangsúlyozta az államtitkár. A kormány kiemelt feladaának tekinti a gazdaság digitális átállásának megvalósítását, valamint a lakosság efféle készségeinek, kompetenciáinak fejlesztését – közölte. Emellett fontosnak tartjuk a kutatás-fejlesztés és innováció támogatását, hiszen a gazdasági növekedés szempontjából elengedhetetlen, hogy fejlődjünk ezen a területen – tette hozzá Lepsényi István.

 

A kkv-k, a startupok és a határon átnyúló vállalkozások a versenyképesség motorja

A gazdaság teljes átalakulásához szükség van a vállalkozások szakmai támogatására is

 

A gazdaság teljes átalakulásához szükség van a vállalkozások nemcsak financiális, hanem szakmai támogatására is – részletezte. Elő kell segíteni a korszerű tudáshoz és eszközökhöz való hozzáférést, valamint a megfelelő képzéseket is biztosítani kell a kkv-k számára. Magyarországon ilyen lehetséges támogatási mód az Ipar 4.0 Mintagyár projekt. Kiemelte, fontos a fogyasztóvédelmi szankciók erősítése, vagyis a termékek kettős minőségének teljes felszámolása követendő.

 

NFM/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu