Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.18. - vasárnap, Ilona napja van.

Belföldi hírek

A kkv-export növelésével bővülhet a magyarországi munkahelyek száma is

2015. június 05. 11:26
A kkv-export növelésével bővülhet a magyarországi munkahelyek száma is

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Export-Import Bank székházában beszélt arról, hogy növelni kell a magyar hozzáadott-értéket a kivitelben.


A magyar export 85 százalékát nagy nemzetközi cégek bonyolítják le, 15 százalék a magyar cégek aránya. A kormány ezért 2018-ig szeretné 12 ezerre növelni az exportképes, magyar tulajdonban lévő kis- és közepes vállalkozások (kkv) számát a jelenlegi 3 ezerről - hangsúlyozta a miniszter. Ha sikerül növelni a magyar kkv-exportot, azzal bővülhet a magyarországi munkahelyek száma is. Azt is bejelentette, hogy az Eximbank 20,6 milliárd eurós - több mint 6000 milliárd forintos - hitelkeretet nyitott, amellyel a világ 94 országába segítené a kivitelt.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Export-Import Bank székházában beszélt a kkv-export növeléséről

 A magyar gazdaság nagyon nyitott, ezért az export erősen meghatározza az egész magyar gazdaság teljesítményét – jegyezte meg. Urbán Zoltán, a Magyar Export-import Bank vezérigazgatója elmondta: az Eximbank által kihelyezett teljes hitelállomány 559 milliárd forint volt idén március végén. A kihelyezett új hitelek volumene 2013-ban 187 milliárd forint volt, 2014-ben már elérte a 327 milliárd forintot, és csaknem 100 milliárd forinttal növelte az adóbevételeket. Idén az első negyedévben megközelítette a 70 milliárd forintot a kihelyezett új hitelek összege.   

 

 

MTI/MCOnet

Fotó: KKM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu