Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

A kiváló minőségű magyar sertéshúst népszerűsítené a Földművelésügyi Minisztérium

2014. November 21. 10:57
A kiváló minőségű magyar sertéshúst népszerűsítené a Földművelésügyi Minisztérium

Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) helyettes államtitkára jelentette be azt a programot, amelynek célja, hogy minél több hazai étterem és szálloda kínáljon magyar sertéshúsból készített ételeket.

 Földművelésügyi Minisztérium, sertéságazat, gasztronómia
Fontosnak nevezte a helyettes államtitkár a hazai húsipari és a vendéglátók közötti kapcsolat kialakítását, mert szerinte hozzáadott értéket jelent a gasztronómiában a jó minőségű alapanyagok használata.

A Földművelésügyi Minisztérium által támogatott, kiváló minőségű sertéshúsok és mangalica termékek kóstolója program 15 millió forintból valósul meg, és eddig 50 szálloda és vendéglátóhely jelezte részvételi szándékát.

Horváth István, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt programokért felelős miniszteri biztosa hangsúlyozta, hogy a sertéságazat stratégiai kérdés. A miniszteri biztos úgy vélte, a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy rendszer működtetése elősegíti, hogy az ágazat megfelelő minőségű terméket állítson elő. A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban rendelkezésre állnak majd azok a források, amelyek az élelmiszer-feldolgozóipart, a minőségi élelmiszerek előállítását támogatják - tette hozzá.

 

-kt-

Forrás: FM Sajtóiroda

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu