Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

A kisvállalkozások több mint fele tervez beruházást

2017. June 19. 15:00
A kisvállalkozások több mint fele tervez beruházást

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. országos, reprezentatív kutatásából kiderült, hogy a hazai mikrovállalkozások harmada, a kisvállalkozások több mint fele tervez beruházást a következő egy évben.

Az 500 vállalkozás megkérdezésével elkészített felmérésből kiderül, hogy a következő egy évben a legkisebb cégek 14 százaléka gondolkodik hitelfelvételen, míg a kisvállalatok 31 százaléka akar kölcsönt felvenni. A beruházástól tartózkodó vállalatok számára a legnagyobb akadályt egy ingadozó piaci helyzet, illetve a válaszadók harmadánál a forráshiány jelenti.

 

Garantiqa Hitelgarancia Zrt.: beruházásra készül minden második kisvállalkozás

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. országos, reprezentatív kutatásából kiderült, hogy a hazai mikrovállalkozások harmada, a kisvállalkozások több mint fele tervez beruházást a következő egy évben

 

A legkisebb cégek saját növekedésük szempontjából a pénzügyi stabilitást, a kiszámítható gazdasági környezetet, illetve a hatékony kormányzati tevékenységet tartják a legfontosabb tényezőknek, sikereik szempontjából legkevésbé fontosnak a nemzetközi befektetői bizalom alakulását ítélik. "Az elmúlt két évben a hitelfelvételhez kezességvállalást igénybe vevő mikro- és kisvállalatoknak csupán kevesebb, mint negyede gondolta úgy, hogy enélkül is biztosan hozzájutott volna a kiválasztott finanszírozási  formához" - közölte Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu