Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

A kisvállalkozások hatékonysága vízválasztó kérdés

2018. February 07. 09:40
A kisvállalkozások hatékonysága vízválasztó kérdés

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közös konferenciáján Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is előadást tartott.

Parragh László egyetértett azzal, hogy a magyar kisvállalkozások hatékonysága alacsony, pedig ez vízválasztó kérdés. A kkv-k napról napra élnek és szűk az a kör, amelyik a hatékonysági csapdából ki tud jutni - fogalmazott, hozzátéve, hogy bár egy vállalkozás kaphat segítséget kívülről, mint a Széchenyi kártyától, az oktatástól vagy az adózási rendszertől, de végeredményben a hatékonyság eredménye csak a válalkozáson múlik. Szerinte kihívás a magyar kkv-k előtt a digitalizáció, az ipar 4.0 megvalósítása, e nélkül a kiscégek most még biztosnak tűnő piacokat veszíthetnek el. 

 

Kihívás a magyar kkv-k előtt a digitalizáció, pedig nélküle biztos piacokat veszíthetnek el

 

A digitalizáció megvalósulásáról példaként elmondta: a teljes termelési folyamatot digitális technológia ellenőrzi és egy felhőn keresztül ez végig követhető. Ha ennek nem tudnak megfelelni a kisvállalkozók, akkor belátható időn belül kiesnek arról a piacról, ahol eddig beszállítók voltak - fogalmazott. További problémaként említette, hogy a magyar válallkozók döntő többsége nem beszél idegen nyelvet. Hangsúlyozta: a magyar oktatásban hatalmas hangsúlyt kell fektetni a nyelvtanulásra és a digitális technológiák mindennapi használatára. Parragh László kiemelte, hogy messze menőkig egyetértenek Alvaro Pereira, az OECD megbízott főközgazdász megállapításaival, a célkitűzésekkel.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu