Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

A királynő meztelen - mi vár Európára 2016-ban?

2016. January 01. 07:23
A királynő meztelen - mi vár Európára 2016-ban?

A 2015. esztendő Európa történelemkönyvébe vitathatatlanul a migránsválság éveként írja be magát. Már csak az a kérdés, valami kezdetét, vagy valaminek a csúcsát helyezzük majd ide évek múltával, némi történelmi rátekintéssel bírva. Utóbbit valószínűsítem, mely reményeim szerint másvalaminek a kezdete lesz. Az európai polgárok nemzeti önérzetre ébredéséé. Hiszen a közhangulat 2015 őszén a földrész liberális, nyugati oldalán is hónapok alatt fordult az abszurd bohózatba illő, népvándorlást támogató brüsszeli politika ellen.

Bár az Európába irányuló illegális bevándorlás - elsősorban a Földközi-tengeren át - évek óta tartó folyamat, a 2015-ös év az un. nyugat-balkáni útvonal megszületéséről szólt. Az unió támogató politikája a népvándorlásnak valóságos sztrádáját hozta létre. A logisztikát megszervezték, még határozatot is elfogadtak a népvándorlás útvonalán létesítendő fűtött szálláshelyekről. Érdekes tény, hogy a nemzetközi törvények szerint menekültekről itt már nem beszélhetünk, hiszen a Görögországban az EU területére lépő illegális bevándorlók nem szomszédos országból érkeznek. Törökországban évek óta több, mint 2 millió ember - főleg szír - található menekülttáborokban, ennek csak töredékrésze, aki most Európa felé indult. A 2015-ös rohamra zömmel egyenesen hazájukból indult az a több, mint egy millió, főleg muszlim vallású, fiatal férfi, akik - abszurdum, de tény -  hetek alatt képesek voltak nyugat-európai céljukhoz elérni.


2014-ben még "csak" 276 ezer illegális bevándorló érkezett az Európai Unióba - ismertette a hivatalos adatokat 2015 januárjában Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs és ügyekért is felelős európai biztos. Az önmagában is érdekes, hogyan választhattak Brüsszelben egy görögöt erre a posztra, mikor Görögország ellen Európa Parlamenti szankció született a schengein határ védelmével kapcsolatos kötelezettségszegés miatt. Talán mert "Európa nem lehet egy bevehetetlen erőd" kijelentésével is hűen tükrözi Brüsszel migrációs politikáját.Az illegális határátlépők száma 2014-ben már majd másfélszerese volt a '13-asnak, ám senki sem gondolta volna, hogy 2015-ben ehhez képest is gátszakadásszerű folyamatok indulnak el. Pontos adatok még nem ismertek, de mintegy másfél millióra tehető az ebben az évben illegálisan Európába érkezettek száma. Valójában a 2015-ös áradatnak közvetlen kiváltó oka nem volt - ha csak Angela Merkel invitálását nem vesszük annak. Az "arab tavasz" néven futó amerikai diverzáns akció és médiahack után kibontakozó szíriai polgárháború, és az észak-afrikai térség destabilizációja ugyanis az évtized elejére tehető. Merkelnek a willkommenspolitik-ért felelőssséget kell viselnie, mert elindította a megállíthatatlanná vált népvándorlást, és ezzel - a brüsszeli politika támogatásával - a kontinens tradícióit tagadó, scionfiction-szerű ultraliberális kísérletbe kezdett.


Nagyon szubjektív dolgok is befolyásolják a történelmet – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az Echo Televízióban 2015. december 17-én.


Tette mindezt azután, 2010-ben kijelentette: a multikulturális társadalom építéséről szóló kísérlet megbukott. Érdekes egybeesés, hogy a nagy bejelentés csupán hónapokkal az arab népek amerikai fellázítása előtt történt. Közben törvények felett álló amerikai elvbarátai javában lehallgatták nem csak őt, de fél Európát, amit az EU jó vazallusként benyelt. A világpolitika e bohózatba illő kis cukiságát egy posztmodern hős, az Oroszországban menedékjogra lelt Edward Snowden fedte fel 2013-ban. Ám a mi szempontunkból itt csak a bejelentés érdekes, érdemes ízlelgetni: a multikulturalizmus, azaz a kultúrák egymás mellett élése Európában megbukott - mondta Merkel, és Sarkozytől kezdve minden európai nagyágyú felsorakozott a bejelentés mögé. Olyan pillanat volt ez, mikor a politikus - hogy hitelét megőrizze - kénytelen elismerni a valóságot.Angela Merkel a hatvanas-hetvenes évek fordulóján egy keletnémet naturista közösségben


"Az igazság végül mindig győzedelmeskedik" - mondta apám sokszor a szemüvege mögül. Tiltakozni kezdtem volna, de vigasztalóan letorkollt: "hosszútávon egészen biztosan. Lehet hülyének nézni az embereket ideig-óráig, de mikor már a bőrükön érzik, a leghülyébb is észhöz tér." Ez mindig hitet adott - mondjuk a Gyurcsány-korszakban -, ám abban egyetértettünk: azt nem tudjuk, későn jön-e az a felébredés. Magyarországnak még épp időben jött, most pedig Európának szól a vekker.


H.R.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu