Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A kínai miniszterelnök már megérkezett, Orbán Viktor most ér vissza Brüsszelből

2011. June 24. 18:15
A kínai miniszterelnök már megérkezett, Orbán Viktor most ér vissza Brüsszelből
Ven Csia-paot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkára fogadta a mai napon.

 

"Nagy örömmel jöttem Orbán Viktor meghívására, hogy hivatalos látogatást tegyek a Magyar Köztársaságban"- fogalmazott Ven Csia-pao. A politikus felhívta a figyelmet arra,

Ven Csia-pao

hogy Magyarország, mint az EU soros elnöksége, erőteljesen hozzájárult a kínai-magyar kapcsolatok fejlesztéséhez. Elmondta azt is, hogy a látogatás során a magyar vezetőkkel együtt kidolgozza a két ország közötti kapcsolatok fejlesztését és széleskörűen folytat eszmecserét különböző területeken dolgozó szakemberekkel.

A kínai-magyar barátság folytatódásáról, a magyarról, mint ragyogó kultúrájú, bátor és szorgalmas nemzetről beszélt a kétnapos hivatalos látogatásra Budapestre érkezett kínai

A kínai-magyar barátság

miniszterelnök pénteken az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

A kínai kormányfő kétnapos hivatalos programja keretében szombaton megbeszélést folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki ezekben a percekben érkezik Budapestre Brüsszelból, ahol a magyar EU elnökséget elemezte.

Holnap a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett Kelet-közép-európai Gazdasági Fórumon is felszólal majd. Szombat délután találkozik Schmitt Pál köztársasági elnökkel, Kövér László parlamenti elnökkel, és még aznap továbbutazik.


-kt-


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu