Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.01. - Friday, Elza napja van.

Belföldi hírek

A kínai Hunan főtanácsadójával találkozott Dr. Pesti Imre kormánymegbízott

2012. August 02. 04:48
A kínai Hunan főtanácsadójával találkozott Dr. Pesti Imre kormánymegbízott
Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője, Dr. Pesti Imre a kínai Hunan tartomány Népi Kormányának főtanácsadóját és delegációját vezette körbe a Parlamentben.

Érdekesség, hogy a főtanácsadój, Zhang Wenxiong kifejezett kérése volt, hogy találkozzon a Kormánymegbízottal. Ő kérte meg, hogy mutassa be a küldöttség számára az Országház épületét.

Zhang Wenxiong a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Juhász Tibor meghívására érkezett hazánkba 10 fős delegációjával egy lehetséges gazdasági megállapodás kapcsán.

Zhang Wenxiong a Parlamentben

Dr. Pesti Imre kínai delegációt vezetett körbe a Parlamentben


A budapesti látogatáson a kínai politikus elmondta, hogy Magyarországgal a levegőtisztítás és a környezetvédelem területén képzel el a jövőben szoros együttműködést, de kiemelte hazánk víztisztítási technológiáját is.

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott kifejtette: az együttműködési szándék kölcsönös, környezetvédelmi,  kereskedelemi és gazdasági területen egyaránt - áll Budapest Főváros Kormányhivatalának közleményében.

 Hunan tartomány

A 70 milliós lakosú Hunan tartomány Kína délkeleti részén találhatóHunan Tartományról:


Hunan a Kínai Népköztársaság délkeleti tartománya. Nevét („a tótól délre”) a tartomány északi részén található Tungting-tóról kapta. A tartomány székhelye és legnagyobb városa Changsha.Hunan 13 prefektúrai jogú városra és egy autonóm prefektúrára van felosztva.Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu