Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

A kibervédelemre helyezi a hangsúlyt az Óbudai Egyetem

2021. február 19. 12:04
A kibervédelemre helyezi a hangsúlyt az Óbudai Egyetem

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara a Vodafone-nal kötött együttműködési szerződést, melynek keretében a techcég világszinten is egyedülálló kiberbiztonsági eszközökkel látja el az egyetemet. Hamarosan ilyen irányú szakot is terveznek létrehozni az egyetemen. 

Az Óbudai Egyetem kiberbiztonsági képzést indított, amelyet a Vodafone is megtámogatott néhány csúcstechnológiás eszközzel. Ezekkel a kiberbiztonsági mérnökképzést helyezik professzionális alapokra.  

 

kiberbiztonság fejlesztése napjaink elengedhetetlen intézkedései közé tartozik. Az Óbudai Egyetemen a mérnök hallgatók gyakorlati képzések során használhatják az eszközöket, és kutatásukhoz nyújthatnak segítséget. A három csúcstechnológiás eszköz a hálózati forgalomban megjelenő gyanús események viselkedéses alapú detektálását és elemzését teszi lehetővé, írja a Vodafone. Az eddigi kiberbiztonsági eszközöknél sokkal fejlettebbekről van szó, olyan támadásokat is felismernek, amelyeket az eddig ismert szoftverek nem.  

 

Fontos a kibervédelem

 

Korábban már dolgozott együtt az egyetem és a szolgáltató, 2017-ben 4G labort hoztak létre az intézményben. Az újabb szövetséggel mindkét fél portfóliója erősödhet. Az egyetem két éve kötelezte el magát a kibervédelem fejlesztése mellett. Nagy hangsúlyt fektetnek a kutatás-fejlesztési lehetőségek kiaknázására. A tervük az, hogy jövőre kiberbiztonsági mérnöki alapszakot indítanak az országban egyedülálló módon.  

 

M. A. 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu