Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.24. - Sunday, Gellért napja van.

Belföldi hírek

A KIA uralja itthon az elektromos piacot

2022. September 04. 08:00
A KIA uralja itthon az elektromos piacot

A dél-koreai KIA autómárka vezeti Magyarországon az elektromos járművek eladását.

Hazánkban több mint 12 százalékos részesedést produkált a KIA az idei első 6 hónapban az eladott járművek arányát tekintve. A dél-koreai autógyártó óriás 2022. június 30-ig idén mintegy 320 elektromos autót értékesített belföldön.

 

Ezt a mutatót hazánkban tavaly is a KIA vezette. A cég évről évre egyre több elektromos modellt gyárt és árul a piacon. A kínálatban megtalálható a teljesen elektromos megoldás, a hibrid, valamint a plug-in hibrid kivitel is.

 

Élen a KIA

 

A vállalat a közleményében azt is elárulta, hogy az eladott járművek 30 százalékát vásárolják meg magánszemélyek, míg a fennmaradó 70 százalékot a flottaértékesítések teszik ki. A jelenlegi világgazdasági folyamatok miatt a jövő évben ez a száma 25 és 75 százalékra fog módosulni a két részarányt tekintve.

 

A nehézségekre a KIA márka a megoldást az innovációban látja. Az autóipari vállalat elkötelezett amellett, hogy tevékenységeik által 2045-re teljesen károsanyag kibocsátás semlegesek lesznek. Ennek a projektnek óriási szelete az e-autó piac, az eredmények pedig Magyarországon már bíztatóak.

 

Forrás: MTI, KIA
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu