Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A kereskedőház a Külgazdasági és Külügyminisztérium újfajta szemléletének a zászlóshajója

2015. February 26. 10:53
A kereskedőház a Külgazdasági és Külügyminisztérium újfajta szemléletének a zászlóshajója

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára mondott köszöntőt a Magyar Nemzeti Kereskedőház égisze alatt működő Enterprise Europe Network magyarországi hálózatának éves fogadásán.


Magyar Levente köszöntőjében szólt arról, a Külgazdasági és Külügyminisztérium azzal a céllal jött létre, hogy a magyar diplomácia középpontjába a nemzeti, a gazdasági érdek érvényesítése kerüljön a külpiacokon, a kereskedőház ennek az újfajta szemléletnek a zászlóshajója. Kerekes György, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy az Enterprise Europe Network képes a jövő magyar exportőreinek támogatására, segít partnerkeresésben, a harmadik ország piacaira történő exportban.

 

 

A nemzeti kereskedőház a magyar export fontos pillére
Az Európai Bizottság 2008-ban hozta létre az Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési szervezetet, amely 600 üzletfejlesztéssel foglalkozó szervezetet fog össze, több mint 50 országban. Fő célkitűzése, hogy segítse a mikro-, kis- és középvállalkozásokat (kkv) a globális piacon. A hazai hálózatot a Magyar Nemzeti Kereskedőház égisze alatt a Magyar Kereskedelmi-fejlesztési Kft. vezeti és koordinálja.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu