Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

A keleti nyitás része a szaúd-arábiábai export üzlet

2013. February 01. 09:03
A keleti nyitás része a szaúd-arábiábai export üzlet
Budai Gyula szerint a magyar fehér sajt után a Szentkirályi ásványvíz lesz az a termék, amely a legnagyobb mértékben jelenhet meg a szaúdi piacon. Ugyanis Szaúd-Arábiába exportál ásványvizet a Szentkirályi Ásványvíz Kft.
Az erről szóló együttműködési megállapodást csütörtökön Budapesten írta alá Tóth Tamás, a cég export-import igazgatója szaudi partnerével, Hyatt Ettaghy-val, Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárának jelenlétében.

Sikeresnek mondható az arab-magyar üzletember találkozó, hiszen az első üzlet megköttetett, amelyet újabbak követhetnek majd a jövőben azok között, akiket az értekezleten összehoztunk – mondta Budai Gyula.

Budai Gyula

Üzlet köttetett: Szaúd-Arábiába exportál ásványvizet a Szentkirályi Ásványvíz Kft.
Az államtitkár felidézte, a kormány 2011-ben fűzte szorosabbra kapcsolatait Szaúd-Arábiával, és létrehozta az Arab-Magyar Gazdasági Fórumot; 2011 októberében pedig Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével magyar üzletemberek delegációja járt Rijádban, amelynek Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője is tagja volt. Az üzletfelek itt találtak egymásra, s az ezt követő  tárgyalások és egyeztetések eredményeképpen született meg a mai megállapodás, amelynek értelmében a Szentkirályi tíz konténer szénsavmentes ásványvizet exportál az arab országba – fejtette ki a kormánypárti politikus.Forrás és képek: fidesz.hu

-tk-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu