Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A 'keleti nyitás' kiemelkedő állomása az első Arab-Magyar Gazdasági Fórum

2012. November 08. 19:52
A 'keleti nyitás' kiemelkedő állomása az első Arab-Magyar Gazdasági Fórum
A keleti nyitás keretében idén első alkalommal szervezi meg a Külgazdasági Hivatal az Arab-Magyar Gazdasági Fórumot  2012. november 12-13-án.  Korábban ilyen szintű és nagyságrendű gazdasági csúcstalálkozóra még nem került sor. 

Többek között erről tartott tájékoztatót a Magyar Kormány által létrehozott Nemzeti Külgazdasági Hivatal (Hungarian Investment and Trade Agency – HITA), amely 2011. január 1-vel kezdte meg a működését és amelynek feladata egyfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése, másfelől a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása.Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kormány által létrehozott Nemzeti Külgazdasági Hivatal (Hungarian Investment and Trade Agency – HITA)Az Orbán Viktor miniszterelnök fővédnöksége alatt álló rendezvényt a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és az Egyesült Arab Kamara (GUCCIAAC) közösen szervezi.  A konferencia 400 fős lesz, köztük 200 arab üzletemberrel, akik befektetési szándékkal érkeznek hazánkba. Összesen 16 arab országból várnak  résztvevőket. A mérföldkőnek számító eseményt Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár és Adnan Kassar, az Egyesült Arab Kamara elnöke nyitja meg.  A konferencia kísérőrendezvényein a résztvevőket fogadja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter is.
Dobos Erzsébet (HITA) elnök és Dr. Rácz Gábor főosztályvezető (HITA) az újságírók felmerülő kérdéseire is válaszolt például az Arab-Magyar Gazdasági Fórum kapcsánDobos Erzsébet a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke a Belföldi Hírek munkatársának elmondta, az Arab-Magyar Gazdasági Fórum célja az, hogy az arab országokból érkező potenciális befektetőkkel, üzletemberekkel első kapcsolatfelvétele legyen Magyarországnak. "Fontos, hogy ezek az emberek megismerjék a magyar gazdasági környezetet, a potenciális együttműködési területeket, a befektetési lehetőségeket."
Interjú Dobos Erzsébettel,  a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnökével


Dobos Erzsébet szerint a seregszemle a hagyományos konferencia jellegétől eltérően intenzívebben épít a panelbeszélgetések során a párbeszédekre, az interaktivitásra, melyek során a bank és pénzügyek, a zöld energiák és megújuló energiaforrások, a turizmus, a mezőgazdaság és élelmiszeripar, az élettudományok és informatika ágazatok állnak a középpontban. A panelbeszélgetéseken túl a Fórum során lehetőség nyílik, hogy a potenciális befektetők közvetlenül is eszmét cseréljenek a bemutatott projektek vezetőivel.


MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu