Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.20. - hétfő, Klaudia napja van.

Belföldi hírek

A jövő megoldásait mutatják be

2018. április 04. 12:02
A jövő megoldásait mutatják be

Az információtechnológia legújabb, jövőt jelentő megoldásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők az Elektromobilitás Látogatóközpontban. Varga Mihály az e-Mobi Kft. bemutatótermének megnyitóján hangsúlyozta: olyan technológiai korszakváltás időszakát éljük, amelyben a digitalizáció és az internetgazdaság alapjaiban változtatja meg a termelési folyamatokat, a közlekedési és szállítási rendszereket.

A járműgyártás jövője kétség kívül az elektromos járművek gyártásában, az elektromobilitásban, az automatizált, autonóm vezetési rendszerekben, illetve az ezek térnyerését elősegítő fejlesztésekben rejlik – mondta a nemzetgazdasági miniszter. Kiemelte, hogy Magyarország fontos szerepet kíván betölteni a modern elektromos és önvezető járművek fejlesztésében, ez elsőrendű gazdasági érdekünk. Varga Mihály szólt arról, hogy hazánk igen jó adottságokkal bír ezen a téren, mivel járműgyártásunk és az ágazathoz kapcsolódó kutatás-fejlesztés, valamint az egyetemi tudásbázisok is a világszínvonalat képviselik.

 

Megnyílt az Elektromobilitás Látogatóközpont

Magyarország fontos szerepet kíván betölteni a modern elektromos és önvezető járművek fejlesztésében

 

Szólt a Jedlik Ányos Tervről és a hozzá kapcsolódó Jedlik Cselekvési Tervről, melyeknek célja, hogy csökkenjen a közlekedés károsanyag-kibocsátása, és segítsék a magyar vállalatok és kutatóhelyek bekapcsolódását az elektormobilitási fejlesztésekbe. A kormány által létrehozott e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft.-ről elmondta: az infrastrukturális feltételek biztosítása érdekében már megkezdték az országos lefedettséget biztosító töltő-hálózat telepítését. A tárcavezető elmondta, a kormány célul tűzte ki továbbá azt is, hogy 2020 után a világon az elsők között vezessük be az 5G technológiát Magyarországon. 

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu