Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Belföldi hírek

A jövő évtől jóval nagyobb támogatást kaphatnak a Pest megyei cégek

2021. október 03. 12:00
A jövő évtől jóval nagyobb támogatást kaphatnak a Pest megyei cégek

Mivel az Európai Bizottság jóváhagyta azt a döntést, amely szerint a 2022-től kezdődő pályázati ciklusban Pest megye leszakad Budapesttől, így a megye cégei is kedvezőbb elbírálásban részesülhetnek a pályázatok során.

A 2022-2027-es Európai Uniós pályázati ciklusban már nem éri hátrány a Pest megyei vállalatokat és ők is pályázhatnak az elérhető forrásokra. A megyei cégek a legnagyobb nyertesei döntésnek, hiszen ők kaphatják 2022. január 1-től az egyik legnagyobb támogatási forrást az új regionális támogatási térkép által.

 

Az uniós tagállamok közül Magyarország is ott volt a legelsők között, akik elfogadták a regionális támogatási térkép bevezetését, amelynek fő célja, hogy egyetlen régió sem szakadjon le és felzárkóztassa azokat, akik eddig kevesebb támogatásban részesültek.

 

Örülhetnek a Pest megyében működő vállalatok

 

A Pest megyei vállalatok még idén is óriási hátrányban vannak a többi megyében tevékenykedő cégekhez képest. Például a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Programból is kizárták a megyei cégeket, így csak a budapesti vállalatok kaphattak támogatásokat, a jövő év elejétől azonban változás fog történni. A beruházások teljes elszámolható költségének 70 százalékát is megtérítheti az unió.

 

A megyei cégeknek azért jelent előnyt az új regionális térkép bevezetése, mert ezáltal nem kerülnek egy kategóriába a fővárosi cégekkel, akik a támogatások nagy részét kapták, sőt kizárásra sem kerülhetnek. Az új döntés következményének mikro-és kisvállalkozások, a középvállalatok és a nagyvállalatok is örülhetnek, hiszen ezentúl nagyobb százalékban számíthatnak a pályázatok kedvező elbírálására.

 

Forrás: Portfolio, Via Credit
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu