Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A jövő évi változásokról tartottak konferenciát

2017. December 21. 14:51
A jövő évi változásokról tartottak konferenciát

Az Ipartestületek Oszágos Szövetsége és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendezésében gazdaságpolitikai konferenciát tartottak, melyen a jövő évi adójogi változásokról volt szó.

Németh László, az Iposz elnöke interjú keretében felidézte, hogy több évtizedes programja ez a szövetségnek, melyen a meghívott előadók elmondják a törvényi változásokat az ipartestületi vezetőknek és könyvelőknek, így fel tudnak készülni a következő évi adómódosításokból. Hozzátette, hogy évek óta működnek együtt az adóhatósággal, így minden évben felkészült előadókkal tudják megrendezni a konferenciát. Hangsúlyozta, hogy a kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően nincsenek évközbeni változások, év végén pedig csak nagyon minimálisak.

 

"Nagyon fontos, hogy a vállalkozások megismerjék, hogy milyen előnyei vannak a kivának"

 

A változások között említette a végrahajtást, a NAV adminisztratív ügyeit, illetve a mentorprogramjának elindulását. Legfontosabbként említette a kata és kiva adónemekbe történő bevezetést, amelyeket népszerűsíteni kell a vállalkozások között. "Nagyon fontos, hogy a vállalkozások megismerjék, hogy milyen előnyei vannak a kivának, hiszen nem csak kevesebb adót kell fizetni, hanem a kiva terhére az év végén a beruházások is elszámolhatóak" - fogalmazott Németh István.

 

A Nemezeti Adó- és Vámhivatal minimum szolgáltatási csomagja

 

A gazdaságpolitikai konferencián több előadás is elhangzott, dr. Bokor Csaba a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakfőigazgató többek között a NAV-tól igénybe vehető szolgáltatásokról, egy úgynevezett minimum szolgáltatási csomagról, illetve a jövőre induló mentorprogramról beszélt. Dr. Rosenfeld Anita, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatási szakértő referense pedig a kisadózó vállalkozások tételes adójának változásairól tartott előadást.

 

A kisadózó vállalkozások tételes adójának változásai

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu