Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

A jövő évi költségvetésről is tárgyalt a Gazdasági Kabinet

2018. May 22. 12:30
A jövő évi költségvetésről is tárgyalt a Gazdasági Kabinet

Varga Mihály a Gazdasági Kabinet ülését követően elmondta, hogy a középpontban a 2019-es költségvetés és az elkövetkezendő időszak gazdaságpolitikai kérdéseinek áttekintése állt.

A Gazdasági Kabinet vezetője elmondta: a testület első ülésének legfontosabb témája a költségvetés tervezése volt, ami a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is tavasszal történik. Ez változatlanul a kiszámíthatóságot és a tervezhetőséget erősíti, hiszen minden érintett már fél évvel korábban láthatja a költségvetési mozgásterét.

 

A jövő évi költségvetésről is tárgyalt a Gazdasági Kabinet

A 2019-es költségvetést előbb a kormányzati fórumok tárgyalnak, majd a Költségvetés Tanács véleményével együtt kerül az Országgyűlés elé

 

Az elkövetkezendő hetekben ölt formát a dokumentum, melyet előbb a kormányzati fórumok tárgyalnak, majd a Költségvetés Tanács véleményével együtt kerül az Országgyűlés elé várhatóan június első felében – tájékoztatott a pénzügyminiszter.

A Gazdasági Kabinet tagjai: Varga Mihály gazdaságpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter; Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter; Palkovics László innovációs és technológiai miniszter; Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

PM/T.D

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu