Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

A jövő évi költségvetés módosító indítványai is napirendre kerülnek

2012. September 17. 08:53
A jövő évi költségvetés módosító indítványai is napirendre kerülnek
A képviselők szeptember 17-én, hétfőn  13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdik parlamenti munkájukat, amit az interpellációs blokk követ.


Az Országgyűlés hétfőn kezdődő kétnapos ülésén támogathatja a családon belüli erőszak büntetőjogi tényállássá minősítését szorgalmazó népi kezdeményezést, a kormány tájékoztatása szerint így még idén meghozhatják az erről szóló jogszabály-változtatást.

A parlament szintén hétfőn szavaz a jövő évi költségvetéshez, valamint az azt megalapozó javaslatokhoz benyújtott módosító indítványokról. A határozathozatalokat követően korábban tárgyalni kezdett javaslatok vitája folytatódhat, így ismét napirendre kerülnek például a munkahelyvédelmi akciótervet megalapozó törvénymódosítások, valamint a kisadózók tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló indítványok

Az Országgyűlés

A Parlamentben a kétnapos ülésen napirendre kerül a családon belüli erőszak kérdése is


Kedden általános vitákkal folytatódik az Országgyűlés munkája. Ezen a napon lesz többek között az együttes általános vitája az alaptörvény második módosításának és az egyes igazságügyi jogviszonyokban alkalmazandó felső korhatárral kapcsolatos törvénymódosítási javaslatoknak is.

A kormány az alaptörvény átmeneti rendelkezéseinek módosításával az Európai Unió tagállamainak többségében alkalmazott 65 éves korhatárt kívánja bevezetni - tudatta Répássy Róbert szakállamtitkár, megjegyezve, hogy az alaptörvény-módosítás 2013. január 1-jén lépne hatályba, de a 65 évesnél idősebb bírák 2014. január elsejéig maradnának hivatalban.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu