Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Belföldi hírek

A jövő évi költségvetés fő számairól szavaznak a héten a Parlamentben

2011. november 28. 05:40
A jövő évi költségvetés fő számairól szavaznak a héten a Parlamentben
Hétfőn döntés születhet a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, az igazságszolgáltatási reformról a Parlamentben, kedden pedig többek között a jövő évi költségvetés főszámait határozhatja meg a Ház.
Az Országgyűlés asztalán szavazásra váló javaslat értelmében az 57. életévüket még be nem töltött szolgálati nyugdíjasok a nyugdíjemelés mértékével növelt, de a személyi jövedelemadóval csökkentett összegű ellátást kapnak január 1-jétől.

Az Országgyűlés dönt a fideszes Gulyás Gergelynek a jelenleg hatályos alkotmány módosítására tett javaslatáról is, amelynek elfogadása esetén a parlamentnek még idén meg kell választania a jövőbeni Kúria - mai nevén Legfelsőbb Bíróság - elnökét.

Az Országgyűlés

A jövő évi költségvetés fő számairól szavaznak a héten a Parlamentben


A jövő évi költségvetés fő számairól szóló szavazás kedd reggel kezdődik, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter felszólalásával. A képviselőknek első körben több mint félezer módosító javaslatról kell dönteniük. Ezután összeül az Országgyűlés költségvetési bizottsága, amely - az elfogadott módosítások figyelembevételével - a parlament elé tárja a 2012-es büdzsé főszámait.

Szerdán megkezdődhet a felsőoktatási törvényjavaslat tárgyalása, valamint a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaira vonatkozó előterjesztés vitája. Csütörtökön kezdődik az alaptörvény átmeneti rendelkezéseit rögzítő és a közszolgálati tisztviselőkről szóló jogszabálytervezet általános vitája, a pénteki ülésnap pedig az országgyűlési képviselők választásáról, valamint javadalmazásáról szóló kormánypárti előterjesztések megvitatására szolgál majd.

MTI/MCOnet

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu